De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

De drie teams met de hoogste opbrengst en de zes teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun wat een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekend gemaakt. De afgelopen 24 edities van de Roparun is al meer dan 67 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker.

 

Ook in 2018 doen de Taxi Bakker Runners weer mee aan de Roparun. Dit jaar lopen we vanuit Parijs naar Rotterdam. Ook organiseren we allerlei acties om geld in te zamelen voor de Roparun.

Je kunt ons ook direct steunen door een donatie te doen via de officiële Roparun site. Uw donatie komt dan uiteraard ten goede aan de Roparun en zal bij de opbrengst van ons team geteld worden! Alvast bedankt voor uw donatie!

Naar de donatiemodule Kies bij uw donatie voor Team 11 Taxi Bakker Runners!

Maak jouw eigen website met JouwWeb